UAB TILTŲ EKSPERTŲ CENTRAS ĮSIGIJO UAB „BIOPROJEKTAS“ KONTROLINĮ AKCIJŲ PAKETĄ

Infrastruktūros objektų projektavimo ir konsultavimo įmonė UAB Tiltų ekspertų centras (TEC) įsigijo UAB „Bioprojektas“ kontrolinį akcijų paketą iš Mečislovo Daugialos, kitų smulkiųjų akcininkų bei „Axis Industries“. Nuo šiol „Bioprojektas“ tampa TEC įmonių grupės nare. UAB „Bioprojektas“ vadovaus Visvaldas Šavelskis, patyręs energetikos objektų projektavimo ir konsultavimo įmonių vadovas. Buvęs „Bioprojekto“ vadovas Arūnas Ruokis liks bendrovėje ir dirbs Projektų direktoriumi.

„Įsigydami „Bioprojektą“ plečiame paslaugų spektrą ir veiklos geografiją. „Bioprojektas“ 17 metų sėkmingai projektuoja šilumos ir elektros energijos gamybos objektus, biokuro paruošimo, apdorojimo, transportavimo ir saugojimo sistemas bei kitus pramonės ir energetikos objektus Lietuvoje, Šiaurės ir Rytų Europos šalyse. Naujai suformuota TEC projektavimo įmonių grupė nuo šiol galės rinkai pasiūlyti plataus spektro projektavimo bei konsultavimo paslaugas tiek pastatų, tiek infrastruktūros segmentuose.“, – sako TEC generalinis direktorius Marijus Jarockis.

UAB Tiltų ekspertų centas – transporto ir infrastruktūros projektavimo įmonė, savo veiklą pradėjusi 2003 metais. Per įmonės gyvavimo laikotarpį parengta apie 500 automobilių, pėsčiųjų, geležinkelių tiltų ir viadukų, kelių, gatvių, geležinkelių, vandentvarkos ir kitų infrastruktūros objektų projektų, kurių bendras ilgis apie 600 kilometrų.

UAB „Bioprojektas“ specializuojasi projektuojant pramoninius statinius ir energetikos objektus: pramonės įrengimus ir technologijas, katilines, šilumos tiekimo tinklus, kogeneracines jėgaines, medienos džiovinimo kompleksus, pritaikant ir rekonstruojant katilines, diegiant aplinkosaugos sprendimus pramonėje ir energetikoje.

UAB „Bioprojektas“ projektavo Estijos bendrovės „Auragen“ OU 21,4 MW elektros ir 76,5 MW šilumos gamybos galios jėgainę Taline. Elektrinė pajėgi pagaminti iki 20 procentų visos Talinui centralizuotai tiekiamos šilumos energijos.

Po įsigijimo susiformavusioje įmonių grupėje dirba beveik 100 darbuotojų, tame tarpe daugiau nei 70 aukštos kvalifikacijos inžinierių, projektuotojų.

Landmark Capital

Landmark Capital